Centrale verwarming

Centrale verwarming

We staan in voor de installatie, plaatsing, onderhoud en herstelling van uw centrale verwarmingsinstallatie, zowel renovatie als nieuwbouw. Advies op maat behoort tot onze prioriteiten. We plaatsen condensatieketels, hoog rendementsketels, vloerverwarming, warmtepompen, radiatoren en alle toebehoren.

Heeft u (ver)bouw(ings)plannen, neem gerust contact met ons op. Aan de hand van uw plannen en verlangens, zorgen we graag voor advies op maat!

Verwarmings- en condensatieketels

Zowel voor uw brandstofrekening, uw veiligheid en het milieu is een modernisering van uw centrale verwarmingsinstallatie een positieve (nood)zaak. Oudere generaties verwarmingsketels die nog in gebruik zijn, hebben een laag rendement van om en bij 85% of zelfs lager!

De nieuwste condensatieketels bieden een rendement van meer dan 100%. De warmte, aanwezig in de rookgassen, wordt gerecupereerd. Bij de klassieke ketel gaat deze verloren. Die extra warmte voelt u ook in uw portemonnee.

De condensatieketels bestaan ook in een gecombineerde vorm: verwarming en warm water of in samenwerking met een warm waterboiler. Het grote voordeel hierbij is dat de condensatieketel ook condenseert voor de warm waterproductie, zelfs via de boiler.

Onderhoud

Een goed onderhouden centrale verwarmingsketel draagt bij tot meer comfort. De ketel is zuiniger in verbruik en verhoogt uw veiligheid. Het onderhoud van een stookolieketel is jaarlijks verplicht, van een gasketel tweejaarlijks. Bekijk het niet alleen als een “verplichting”, maar tevens als een besparing op verwarmingskosten. Het rendement daalt indien de ketel langere tijd niet onderhouden wordt. Het onderhoud geeft de ketel kans op een langere levensduur en zorgt voor een lagere factuur aan wisselstukken. Een onderhoud betaalt zich terug in een lagere energiefactuur.

Wat voert onze technieker uit tijdens het onderhoud van de centrale verwarmingsketel?

  • Uw ketel wordt gereinigd
  • We voeren metingen uit
  • De ketel word opnieuw afgesteld en uitgetest

Na het onderhoud ontvangt u van onze technieker een officieel onderhoudsattest.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x